יודע הכל

חדשות כיפה הרב בני לאו 11/04/02 14:57 כט בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום!

רציתי להבין מדוע ה' נותן לנו ניסיונות בחיים הרי מראש הוא יודע אם נעמוד בהם או לא ?! וכך בעצם לגבי כל דבר לגבי העולם מלחמות וכו'. הרי אם הוא יודע הכל הוא עשה ועושה את הכל אז זה "כאילו" "משחק" מכור מראש (סליחה על הביטוי)

תודה מראש!

תשובה

שבוע טוב לעינת
כבר ר' עקיבא כאב את השאלה שלך כשאמר "הכל צפוי והרשות נתונה". יש עולם עליון שהוא כולו מחוז של ה'. שם ה' צופה ומביט עד סוף כל הדורות. אך יש עולם שהארץ נתן לבני אדם. בתוך העולם הזה הרשות נתונה. אנחנו יכולים להיו מוסריים, אוהבים, מתפללים וכו'. ואנחנו יכולים להיות רעים, שונאים, מתכחשים וכו'. הרשות נתונה. זה לא משחק ובודאי לא משחק מכור.

בברכה
בני לאו