יהדות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/12/01 16:33 כו בכסלו התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

למה בעצם כמו שאני שואל אותך על מעמד הר סיני ושאר הדתות למה שאני לא ילך לשאול אנשים מהודו או פילוספים נוצרים ומוסלמים?

תשובה

בס"ד
למה שיהודי שנמצא בדור שבו עצמו מתממשות אחת לאחת נבואות שנאמרו לפני אלפיים שנה יטיל ספק במה שקורה איתו וילך לחפש בתורות שהוכחו כבר כטעות.

מה לך בנצרות שדיברה על אהבת האדם ותחת חסותה נערכו פוגרומים ומסעי צלב, בהנהגתה ובעידודה קרעו את בטנן של נשים יהודיות הוציאו להן את העובר ושמו במקום זה חתול.
בעידודה שרפו יהודים על מוקד, והגדילו לעשות בשואה האיומה על ידי האפיפיור שנתן יד להיטלר ומרעיו.
לאורך כל ההיסטוריה הם רדפו יהודים בשם האלוקים. ועכשיו כשמתגלה קלונם הם רוחצים בנקיון כפיהם.
זכור את המליונים שנחטפו מבתיהם בשם הצלב. מה לי לחפש במקום כל כך מושחת??

מה לי לחפש בהודו שלימדה לשרוף נשים אלמנות על המוקד. מה לי לחפש בדת כל כך אכזרית?
רק בלחץ האנגלים לפני חמישים שנה הופסק המנהג הברברי הזה כמעט,,, לגמרי.
מה לי לחפש בדת שמנציחה את הכיעור ואת אפסות האדם כשיש לי תורה שהוכיחה את עצמה ולימדה את כל העולם. מה זה אלוהים ומה זה צלם אלוקים באדם, מה זה משפט ומה זה מוסר.
3000000000 ספרי תנך הודפסו בעולם במאה השנים האחרונות ותורגמו למעלה מאלף שפות
העולם מושפע מההיסטוריה ודרך החיים שלך ואתה תחפש תורה אחרת.
מה לך אצל האיסלם המטורף שמאמיניו יוצאים מהמסגד עם תאוות דם בעניים. כך היה בצפת וכך בחברון וכך בירושלים. כך היה בתש"ח כך היה בתשכ"ז וכך גם היום. זה דבר אלוקים? זו תורה?
יותר מתאים לי לחפש קודם בתורה שלי, ואחר כך לשפוט על פיה תורות אחרות. לא להפך?