ידידות-מותר?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/01 11:47 ב בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב!

לפני מס' חודשים הכרתי בחור ישיבה דרך צ'ט באינטרט. לאחר מס' רב של שיחות החלטנו להתחיל לדבר בטלפון. אני לא ראיתי אותו והוא לא ראה אותי. רציתי לשאול אם יש איסור להיות בקשר עם בן אפילו אם אנחנו לא נפגשים? בהתחלה הוא קרא לזה חברות ואח"כ כאשר גילה שאסור שתהיה חברה החלטנו שנהיה ידידים. האם מותר להיות ידידים? אני יודעת שהוא אדם שמאוד איכפת לו מההלכה (וגם אני) ואני לא רוצה לגרום לשנינו לסתות מדרכה מה עליי לעשות?

תשובה

בס"ד
אם קשר זה הוא רציני - הוא מאוד כדאי וטוב. זה לא משנה אם אתם מכירים דרך האינטרנט או מכתב או שידוך או פגישה מקרית או מתוכננת. העיקר שתכירו ותאהבו אחד את השני.
אם זה סתם משחק - חבל על הזמן של שניכם, על הכוחות הנפשיים על התקוות ועל האכזבות על המתחים הנפשיים, ועל עוד הרבה דברים שמתבזבזים בדרך.

המילה "ידידות" לא מכשירה את ה"חברות" שניהם לא במקום.

תהיה ידידה טובה וחברה אמיצה לבחור שלך, זה שיקשור איתך קשר אמיץ לכל החיים. קשר בנפש, קשר בנשמה, קשר בדיבור וקשר במעשה. - לבעלך.

בהצלחה