ט' באב ליולדת

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 16/07/02 03:23 ז באב התשסב

שאלה

בס"ד ז' באב. שלום רב, ב"ה ילדתי בן בכ"ו בתמוז בשבוע 36 להריון משקל 2865. הכל ב"ה בסדר. הילד שוחרר רק ביום א' האחרון מבית החולים בשל ירידה במשקל וגם צהבת. התינוק קיבל אנטיביוטיקה 6 ימים. הברית אי"ה ביום שני, י"ג אב, על פי חוו"ד הרופא ופוסק. הילד ניזון מחלב אם שניתן לו בבקבוק. מה ביחס לצום ט' באב? בברכה, לאה.

תשובה

לאה שלום ומזל טוב,
כללית מניקות צריכות לצום בתשעה באב אפילו שמצטערות-אם לא במקום שיש לחוש לחולשה מיוחדת כדין חולה שאין בו סכנה.ודין חולה הוא שאעפ"י שאין בו סכנה,יש להקל לו שלא להשלים התענית,אלא יתענה מספר שעות,וכ"ש אם הוא חלש בטבעו.
מניקה שאין לתינוק שלה מה לאכול-צריכה לאכול.ונהגו שהמניקות מתחילות לצום עד שירגישו חולשה או חיסרון חלב.
יולדת עד שלושים יום,כמו במקרה שלך,דינה כחולה שאין בו סכנה,שכאמור מקלים שלא משלים תעניתו,אלא יש לצום מספר שעות,וכמובן אם מרגיש חולשה גם בתענית שעות- יאכל.
יולדת לאחר שלושים יום דינה כמו כל אדם,ואם מרגישה חולשה מיוחדת-הרי היא כמו כל חולה שאפ על פי שאין בו סכנה-מותר לאכול.