טיפים לתפילה טובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/06/02 16:28 י בתמוז התשסב

שאלה

אילו טיפים, עצות מעשיות יש לרב לשיפור הכוונה בתפילה ולהתקדמות בעבודת ה'?

תשובה

בס"ד
כונה בתפילה - כתבתי כאן באתר רבות ובקיצור אני מציע לקרוא את הספר "מדיטציה ויהדות" שלמרות השם המפחיד שלו - כולו ממקור קודש וכתב אותו גם אדם שאומרים עליו שהיה איש קדוש.
בעיקר אני מציע לחשוב על המילה לפני שאומרים ולא בעת שאומרים או אחר כך.
זה אולי יותר איטי אבל זה משנה את התפילה מקצה לקצה.

עבודת ה' - עשי הכל בשמחה, למען כלל ישראל. מתוך סנגוריה על כלל ישראל. בקיצור מתוך ריבוי אהבת ה' אהבת תורה ואהבת ארץ ישראל. אלה הדברים שה' אוהב וכשדבקים בהם - עבודת ה' הולכת יותר בקלות.

גם שים לב שיש דברים שמפסידים את האדם הרבה, כעס אחד, (לגבר הייתי כותב - מראה אחד לא צנוע) הורס תפילה שלמה או יותר. ברחי מהם כמו נמאש.

בהצלחה