טיסה לחו"ל בט' באב - 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/07/03 13:57 א באב התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב,שאלה נוספת על המקרה:

[ביום חמישי בבוקר(8:00),תשעה באב, יש לי טיסה לארה"ב, שם השעה היא תשע שעות אחורה.

שאלתי היא: מה אני אמור לעשות? לצום 36 שעות (מיום רביעי בלילה עד שאני מגיע לארה"ב) או לצום 24 שעות ולא להתחשב בשינוי השעון? ]

בנוגע לשאלה...ענית לי שאני צריך לצום 36 שעות...אם אפשר בבקשה לדעת את ההסבר.

תודה.

תשובה

בס"ד

הגדרת יום אינה לפי שעות אלא לפי שקיעה וזריחה.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=29891

אתה יכול לראות את הכלל הזה פועל לגבי "קבלת שבת" ו"יציאתה" שלפעמים שבת נכנסת בשעה מאוחרת בערב ולפעמים בשעה מוקדמת.

גם צום עשרה בטבת הוא הרבה יותר קצר מי"ז בתמוז כיון שהעקרון הוא של זריחה ושקיעה ולא של שעות. וליתר דיוק מדובר על "עלות השחר" ו"צאת הכוכבים".

האמת היא שגם "שעות" נמדדות על פי אורך היום ולא על פי השעון. וזה נקרא "שעות זמניות". אבל העקרון כאן הוא על יום צום וזה העקרון.

"והאמת ושלום אהבו"