טומאת קרי - טבעי?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/10/03 13:10 יא בתשרי התשסד

שאלה

לכבוד הרב שלום,

הייתי חוטא הרבה בחטא הידוע וב"ה התגברתי. הרבה תודות לרבני השו"תים למיניהם.

לפי מה שקראתי והבנתי טומאת קרי, גם בשינה, זה חטא, האמנם?

לא נראה לי שאני חושב מחשבות זרות לפני שיש לי קרי בשינה?

האם זה לא תהליך טבעי של הגוף?

האם אני עוד צריך לתקן?

תודה

תשובה

בס"ד

שמחתי מאוד לשמוע שאתה בדרך הנכונה. דרך המאבקים והקשיים שעברת, והכוחות שהשקעת, אין ספק שנעשית הרבה יותר קרוב לקב"ה. חזק וברוך!

אכן, קרי יכול להיות באופן טבעי, וכאשר זה כך ודאי שאין זה חטא. אבל גם ביחס לכך יש אפשרות להיטהר ולהתעלות, להיות שקועים בקדושה וגם התהליך הטבעי יכול להיעלם.

בכל מקרה הדרך הטובה ביותר היא לא לחשוב על זה יותר מידי. תתרכז במבט קדימה, תשאף להיות תמיד מחובר לקדושה, ותמיד טוב גם לטבול ולהיטהר אחרי שרואים קרי.

כל טוב.

ראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=30938