טבעת לנישואין

חדשות כיפה הרב שי פירון 08/04/02 13:58 כו בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב.

בעזרת השם אני עומדת להתחתן בקרוב וארוסי מעוניין לדעת איזו טבעת נישואין כשרה יוכל

לרכוש לי ?

כוונתי היא לגבי צורתה, גודלה, סוגה ועלותה.

תודה רבה.

טליה ממו.

תשובה

ב"ה,

שלומות,

מן הבחינה ההלכתית, יש להקפיד שבטבעת לא יהיו אבני חן או יהלומים. כל זה כדאי שיהיה ניתן להעריך את שוויה של הטבעת ולא לחשוב שהיא שווה הרבה מעבר לשויה הריאלי. - כך מסתבר על פי דברי השולחן ערוך. אולם ניתן להביא גם טעמים רוחנייםכגון הרצון לשמור על שיוויון בין חלקים שונים בעם, או הרצון לקדש את הפשטות והאוטנטיות ולא לחפש פאר והדר חיצוני.
מותר לקנות טבעת שמעורבים בה שני סוגי מתכת כגון זהב וכסף, אף שיש מחמירים בכך.ראוי להשתדל שהחלק הפנימי של הטבעת יהיה חלק.
לגבי ערכה, לאור מחירי הטבעות, כל טבעת שתבחרי - כשרה.

בברכה,

שי