טבילה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 28/07/02 00:01 יט באב התשסב

שאלה

האם נכון יהיה לומר, שעקרונית, מבחינה הלכתית גרידא, כל בחורה באשר היא, אם תטבול כדת וכדין תהיה מותרת לנגיעה אף ללא נישואין?

תשובה

אסור לבוא על אישה פנויה אפילו פעם אחת גם אם היא אינה נידה משום איסור קדשה. ממילא גם בנגיעה יש איסור לאו של "לא תקרב לגלות ערוה", חוץ מאיסורי הרהורי עבירה "לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עניכם".
לכן אסור באיסור חמור לגעת גם עם טבילה! ובלי טבילה האיסור יותר חמור ולכן חכמים אסרו על פנויה לטבול שלא יבואו להקל באיסורים החמורים האלו.

בברכה

צבי קוסטינר