טבילה לאשה חולה

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/02/02 02:07 יד באדר התשסב

שאלה

פורים שמח לכבוד הרב!

אשתי שתחי' חלתה . רופא אא"ג אבחן אצלה דלקת אזניים חריפה, בנוסף לטיפול התרופתי הוא הורה לה שלא לחפוף ראשה, עקב הקור בי-ם ולהצלחת הטיפול המליץ לא לצאת מהבית במשך יומיים לפחות.

הוא הוסיף שאם הטיפול יצליח לא תהיה כל פגיעה בשמיעה ומכלל הן אני למד שאם לא יצליח הטיפול חו"ח עלולה להיות פגיעה בשמיעתה.

ליל הטבילה שלה חל הלילה רציתי לשאול בעצת כבוד הרב כיצד לנהוג. כמו כן כיצד תמליץ לנהוג לגבי יציא לבית הכנסת לקריאת המגילה?

תשובה

ב"ה,

שלומות

אם מדובר בבעיה שיומיים או שלשה יוכלו לסייע לשונוי מהותי של הבעיה הרי שנראה לי לענ"ד שיש לדחות את הטבילה.
רק אם זו בעיה מהותית שתמשך זמן רב יש לשאול מורה הוראה. אולם, בפשטות יש לדחות את הטבילה.
בנוגע ליציאה מהבית לקריאה - אינני רואה כל בעיה שהאישה תקרא לעצמה מתוך מגילה כשרה. גם אם אינה יודעת טעמים שאין בכך כלום.

בברכה,

שי