חתן ספרדי - כלה אשכנזית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/09/03 06:52 יא באלול התשסג

שאלה

אני שואלת בשמה של חברה טובה בת 20, שקשה לי לראות אותה סובלת כל כך וכאובה מכיוון שהיא "נקרעת" בין אהבת החבר שלה, שהוא בחור טוב ירא שמיים ובעל מידות (והקשר שלהם ברוח התורה כמובן) לבין מצוות כיבוד הורים. הוריה מתנגדים לבחור, שהוא מעדות ספרד. הם כועסים עליה וחריפים מאד באנטי הזה. מה עליה לעשות?

האם בהכרח יציאה עם הבחור על רקע ההתנגדות מהווה פגם במצוות כיבוד ההורים שלה?

תודה רבה לרב.

תשובה

בס"ד

היא צריכה לראות אם ההתנגדות שלהם היא על רקע אמיתי או סתם דעות קדומות.

באופן כללי כל נישואים בין עדות שונות זה ברכה גדולה. [כל השמחה של "טו באב" היא על הפלת המחיצות בין השבטים השונים בעם ישראל. וזה בדיוק זה.] ועל זה נאמר לא היו ימים טובים לישראל כטו באב ויום הכיפורים.

אבל צריך תמיד לראות שיש מספיק כוח להתגבר על הבדלי המנטליות של העדות השונות.

לרבים מבני הדור השני אין בזה בעיה כיון שהחינוך הוא דומה ושווה. והשינוי רק מביא יותר צבע ויופי לחיים.
אבל "לפעמים המרחק הוא כל כך גדול וכוחות הנפש לא כל כך גדולים - במקרים הללו צריך לחשוב שנית".

אני כתבתי את המשפט האחרון ביודעי שיש כאלה שיעשו בו שימוש לא נכון ו"ילבישו" עליו את כל הדעות הקדומות שלהם למנוע את הנישואים.

למה? כי הרב אמר ש"לפעמים...."

ובכן לא לזה הכוונה. רק למקרים שבאמת "לא שייך כלל". וזה לא נראה המקרה שאת שואלת עליו.

ולבחורה אני אומר - דעי לך שאין להוריך רשות להתערב בבחירת ליבך. אבל מותר להם והם צריכים לומר את דעתם פעם או פעמיים.

לא ללחוץ עליך!!.

גם את צריכה לשמוע מה הם אומרים ולהחליט בינך לבין עצמך.

כדאי ונכון וראוי וטוב והכי יפה שבעולם לשמוע מה הם אומרים.
להקשיב לדבריהם.
לחשוב על דבריהם.
לבדוק מהאמת ולא מהתנצחויות (לפעמים זה קורה אפילו במשפחות הכי טובות).

אבל זיכרי. ההחלטה הסופית היא שלך.

בהצלחה