חתונה נפרדת חלקית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/05/02 14:30 א בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

ארוסתי ואני חשבנו איך היינו רוצים שהישיבה בחתונה שלנו תהיה, והגענו למסקנה שמה שאנחנו רוצים זה צד של בנים בלבד, צד של בנות בלבד, ובאמצע - משפחות. זה נראה לנו הכי הגיוני, כי ככה גם יש הפרדה (חיה) בין הבנים לבנות, וגם לא 'קורעים' משפחות ומפרידים בין בעל לאשה ובין הילדים.

האם יש איזושהי בעיה עם ישיבה בצורה כזאת? אם כן - מהי?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום ושמחת חתן וכלה הם דברים חשובים מאוד.
מחלוקת במשפחה - אינה טובה כלל.

ודאי הוא שהיינו רוצים שהכל יהיה נפרד לגמרי. אבל אם יש כאלה במשפחה שרוצים דוקא מעורב ואין דרך לשכנע אותם לשבת נפרד - לא עושים על כך מלחמות.

הדרך של שליש שליש. היא נכונה. רק שהמעורב לא יהיה במרכז האולם אלא בקצה. לא כל כך ניכר ולא הרוב.

תשתדל שתהיה תזמורת של מנגנים שמחים עם "יראת שמים" אמיתית שכל השומעים את נגינתם יגיעו ליראת שמים כל כך גדולה שלא יחשבו כלל על הנשים היושבות לצידם.

שים לב. אם תהיה שמחה גדולה של ריקודים באגף הנפרד - אף אחד לא ילך לשבת במעורב.