חתונה מעורבת

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 12/05/02 04:56 א בסיון התשסב

שאלה

שלום וברכה!

אני בעז"ה מתחתנת והריקודים יהיו נפרדים אבל לא תהיה מחיצה.

יש לי חברות דתיות(טובות מאוד) שלא רוקדות בלי מחיצה, האם הם יוכלו לרקוד או לא?

(יש הרבה מעגלים.)

תודה מראש

ליאת

תשובה

בס"ד

ליאת שלום,

ראשית לכל מזל טוב, יהי רצון שתזכי להקים בית של קיימא.

ודאי רצוי שתהיה מחיצה בין הרוקדים לרוקדות, כדי למנוע את הבחורים מעוון של הסתכלות בנשים הרוקדות. יחד עם זאת, קשה לומר באופן מוחלט שמי שתרקוד עוברת על איסור, שהרי אין הגברים חייבים להסתכל לכיוון, ובפרט אם הדבר נעשה במקום מרוחק במקצת, או שיש מעגלים רבים של בנות, שאז לאותן בנות הבעיה פוחתת.

יחד עם זאת, טוב תעשי אם את ביתך תפתחי בשמחה שיש בה גם צניעות וטוהר, וכך הבנות תוכלנה לרקוד ולהשתולל כאוות נפשן, בלי להיות מוגבלות בשל הבנים.

בברכה, הרב דוד סתיו