חתונה בשלושת השבועות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 20/06/02 15:29 י בתמוז התשסב

שאלה

לכבוד הרב, שלום

לפני מספר ימים קיבלנו הזמנה משכיננו החילונים להשתתף בשמחת הכלולות של ביתם, הבעיה היא שהחתונה היא בשלושת השבועות.

ופה שאלתי, האם מותר לנו להשתתף בשימחה בהנחה שהמקום כשר ובמקרה שלא, האם מותר ללכת לומר רק מזל-טוב?

בכבוד רב

עידו

תשובה

יש מחלוקת הם מותר להתחתן בשלושת השבועות או לא. האשכנזים לא נוהגים להתחתן בתקופה זו. כך נוהגים גם הספרדים הנוהגים על פי הבן איש חי. מלבד זאת אין סימן טוב להתחתן ולשמוח בתקופה שאנו אבלים על חורבן בית מקדשינו ועל שנאת חינם. על כן ברוב הערים נהגו בארץ שלא להשיא נשים בתקופה זו.
כשהוזמנת לחתונה - לך לחופה בלבד על מנת שלא לגרום מחלוקת. אחר כך חזור לביתך. כך גם תמנע מראית מראות לא צנועים שלצערינו מצויים יותר בבמקומות שמחה.
אם המקום אינו כשר - אל תלך כלל. כי אם יראה אותך מישהו במקום שאינו כשר הוא עלול לטעות ולחשוב שהמקום כשר בראותו אותך שם. ועוד שהמזמין אנשים למקום שאינו כשר אינו מכבד אותם ואינו מתכוון באמת שהם יבואו לחתונתו. על כן תסתפק בשליחת מברק או בביקור מאוחר.