חשיבות השכל בדרך לאהבת ה'

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/04/02 16:57 כא בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול האם העצות שאותן מציעים הרמב"ם ואחרים כמו "ולפי הדעה תהיה האהבה"-שידיעת ה' מביאה לאהבה, הם מוכרחות?

זאת אומרת האם בכלל הדרך לאהבה היא קבועה אצל כל אדם ומה שהיה טוב לרמב"ם להגיע לאהבת ה' טוב גם לי?

ועוד משהו: האם אלו הדרכים היחידות או שכל אחד יכול להגיע לאהבת ה' איך שהוא מרגיש שהכי טוב לו ושבאמת נותן לו אהבה אמיתית?

תודה רבה על התשובות הרבות וגם על זו!!!

תשובה

בס"ד

יש הרבה דרכים להגיע לאהבת ה' אבל הדרך היותר מבוססת היא דרך הלימוד כיון שאהבה שבאה מהתרגשות והתלהבות יכולה לשקוט ולשכוח והאדם יחזור למצבו הקודם. לעומת זאת כשיש באהבת ה' גם מימד של שכל וידיעה - האהבה היא יותר מוצקה. משל לברזל הנמצא בתוך הבטון ונותן לו יציבות ומוצקות.

ועוד כדאי לדעת כי מימד "הידיעה" בעבודת ה' הוא חיוני כיון שללא לימוד וידיעה יכול אדם להגיע לדעות מבולבלות על ה' וסדרי חיים לא נכונים.

במילים אחרות כנראה שאי אפשר להגיע לעץ החיים שלא דרך עץ הדעת. (וזה כנראה אחד הפירושים לסיפור של להט החרב המתהפכת השומרת על דרך עץ החיים).

בהצלחה