חציצה לנשים בשער וחציצה לגברים בטבעת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/06/02 06:00 ג בתמוז התשסב

שאלה

1. האם שער צבוע גורם חציצה לאישה במקווה.

2.טבעת נישואין לגבר לענין חציצה בנטילת ידים.

תודה -אשמח אם התשובה תשלח לכתובת ..תודה

תשובה

בס"ד

1- אין שער צבוע גורם חציצה לאישה במקווה כי אין בו ממש וגם בגלל שהאשה רוצה בו, וכל דבר שאשה לא מקפידה עליו וכל שכן "רוצה בו" - אינו חוצץ.

2- בעקרון טבעת נישואין לגבר אינו חוצץ ואעפ"כ רצוי להסירו, וקרא מה כתב הבן איש חי על זה בפרשת קדושים:

"טבעת שיש בה אבן טובה,, - צריך להסירה בשעת נטילה, ולא מהני בה נענוע. ואפילו היא רפויה - יסירנה לגמרי מפני שאין אנחנו בקיאין בשיעור הרפויה כמה הוא. ובדיעבד עלתה לו נטילה אם היא רפויה. אבל אם היא דחוק - לא עלתה לו נטילה.
ואם אין בה אבן טובה - באנשים דאין דרכן ללוש (בצק) יש למסוך על המתירין ולא יסירנה, אבל בנשים שדרכן ללוש וקפדי (ומקפידות) להסירה בעת לישה משום דקשה להם ללוש בעוד הטבעת בידם - צריכים להסירה (בשעת נטילת ידים), וגם באנשים המסירה - תבא עליו ברכה"