חלק אחורי של פרה

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 12/06/02 06:05 ב בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום

האם נכון הדבר שלעולם לא אוכלים חלק אחורי של פרה מסיבות כשרות?

באם כן מה ההגדרה של חלק אחורי ומה הסיבה?

בתודה מראש

צביקי

תשובה

שלום וברכה
סיבת החשש באכילת החלק האחורי של בהמות וחיות היא משום ניקור של הגיד הנשה. הגיד הוא עצב שעובר בשתי רגלי הבהמה ואכילתה אסורה מין התורה ככתוב: על כן לא יאכלו בני ישראל את גיד הנשה אשר על כף הירך"
ניקור הגיד דורש מומחיות גדולה וצריך להעשות ע"י מנקר מוסמך. לא מנקרים רק את הגיד אלא צריך לנקר ג"כ את את הקנוקות וכן השומן שעל הגיד הכל מה שמיסתעף מהגיד עצמו.
ישנן קהילות שנהגו לא לאכול מבשר אחורי ויש שנהגו(אשכנזים) שלא לאכול רק מעגלים קטנים, גדיים ותיישים בגלל הקושי בניקורם.