חלמתי שהציצית נקרעה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/06/02 02:54 כו בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א

חלמתי חלום וכך הוא:

אני הולך בדרך ובא אדם ומושך את הפתילות של כנף שמאל מקדימה, ותולש אותן מכנף הבגד,

הכנף נשאר שלם, ורק הקשר למעלה נקרע.

אני נבהל מאוד אבל לא מכך שהוא קרע לי את הציצית אלא שאני חייב להוריד את הציצית מהר שהרי היא פסולה!

כיצד יש להתייחס לחלום זה?

תשובה

בס"ד

החלום אומר לך כאילו אתה לובש ציצית אבל אינך ראוי לה ח"ו. אולי בגלל שפגמת בעניינה.

לכן קרא את פרשת ציצית היטב, וראה אם פגמת בענינה של המצוה במשהו.

שים לב. החלום הוא קודם המעשה והוא חסד גדול כיון שמזהירים אותך קודם המעשה ואומרים לך: היה ראוי שיקרעו לך את הציצית.

אם תתקן - לא יצטרכו לקרוע אותה וניצלת מן הדין.