חלמתי חלום רע. מה משמעות הדבר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/09/01 18:20 טו באלול התשסא

שאלה

חלמתי שהיה לילה וחשוך. אני נרדמתי לאחר מספר דקות ואז באו ערבים ופשוט הרסו את הבתים ורצחו אנשים, ורצחו גם את המשפחה שלי...

קמתי מבוהלת מאוד ושמחתי שהכל חלום. אבל עדיין, מעניין מה זה אומר?

תשובה

שלום רב,
חז"ל לימדו אותנו שאין מראים לאדם בחלום אלא דברים שהוא מהרהר בהם ביום. ומספרת הגמרא שפעם בא מלך רומי, הקיסר, לרבי יהושע בן חנניה ואמר לו: אתם הרי טוענים שאתם חכמים גדולים. בבקשה תאמר לי מה אראה הלילה בחלומי.
אמר לו רבי יהושע : תראה בחלומך שהאויבים שלך - הפרסים - תופסים אותך והופכים אותך לעבד שלהם, ואתה תהיה רועה של שקצים, ומקל הרועים שלך יהיה עשוי מזהב.
הרהר הקיסר בדבר זה כל היום, ובסוף באמת חלם על זה... (מסכת ברכות דף נו,א).
במציאות הקשה שבה אנחנו נמצאים, במלחמה ובפחד בהם אנו נתונים, לרוב האנשים יש חרדות ומחשבות על כל מיני דברים שחס וחלילה עלולים לקרות להם, ולכן לא פלא שאנשים ונשים, ילדים ומבוגרים, חולמים בלילה על דברים רעים ומפחידים, אך על כגון זה אמרו "החלומות שוא ידברו".
במציאות הקשה הזו אנו צריכים להאמין ולבטוח וגם להתפלל לה' שישמור עלינו בכל מקום שנהיה.

בשורות טובות ובתפילה לימים (ולילות) רגועים
אילן, חברים מקשיבים