חלומות שמתממשים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/07/02 01:05 יז באב התשסב

שאלה

שלום רב

אני חוזר בתשובה מזה 8 שנים ואני בן 24

מזה מספר שנים אני חולם חלומות שמתגשמים

לפעים חלקם לפעמים כולם ולפעמים לא

הלכתי לרב מרדכי אליהו והוא אמר לי לכתוב אותם אבל לא לספר( לפני 7 חודשים )

והדבר עזר לי מאוד ללמוד להבדיל מה אמת ומה שקר

באיזה ימים ושעות וכו...

ולפעמים אני חולם בהקיץ באמצע היום ואני רואה דבר מה שמתגשם באותו הרגע במקום אחר

השאלה שלי היא מה עלי לעשות עם החלומות קשה לי לשמור אותם בסוד היות ורובם על פיגועים עתידיים

בברכה

תשובה

בס"ד

כל חלום על פיגוע עתידי הוא הודעה משמים לא בכדי לספק סקרנות של מישהו אלא כדי לפעול.
אם מספרים לך - אתה יכול לפעול!!

מה עליך לעשות?

א- קודם כל דבר לדעת שלא לפתור "פתרונות רעים" כי כל החלומות הלכים אחר הפה. על כן פתור כל דבר לטובה!!.
ב- להתפלל. להתענות. לאסוף חברים ולהרבות תפילה. בבתי כנסיות, בקברי צדיקים. לבכות אל ה'. לצעוק אליו שיהפוך מידת הדין למידת הרחמים.

דע לך כי היו רבים מגדולי ישראל שכמעט לא חלמו חלום אחד טוב וכמעט כל ימיהם היו ב"תענית חלום". לפי שאלתך אינך (עדיין) "גדול ישראל". אבל לענין זה (בלבד!!) אתה צריך לחשוב כי "אנשי אמונה אבדו" והכל על כתפיך.

אבל אל תיפל בגאוה - רק לענין חובת התפילה הכל על כתפיך.