חלומות שוא

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/09/02 23:09 ח בתשרי התשסג

שאלה

שמעתי פעם שלא צריך להתייחס לחלומות שחולמים בשבת אחרי הסעודה. האם זה נכון ואם כן למה ומה המקור?

תשובה

ב"ה

לחלומות צריך להתייחס.
אולם, יש להתייחס אליהם כאל סימנים ולא חלילה כגזירת שמיים המשתקת את כוחות החיים. ולכן, בימינו נהגו שלא לצום ולהתענות בתענית חלום אלה לומר את נוסח הטבת חלום המופיע בחלק מהסידורים.
האדם ישן כדי לחלום. חלום, בהיותו 1/60 מנבואה מהווה סוג של מפגש עם העולם הפנימי. אבל יש ואדם כל כך שקוע בעולם של הבלים ואז חלומותיו הם בבחינת "חלומות שווא ידברו".
כך ביחס לחלומות בכלל כמו גם לחלומות הנחלמים בשבת.

בברכה,

שי