חלומות אמת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/12/01 16:04 י בטבת התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב! בשנה האחרונה קרה מספר רב של פעמים (לפחות 10) שארועים או דברים עליהם חלמתי בלילה,(כמו פיגוע או להבדיל תוצאת משחק כדורגל) התרחשו זמן קצר אח"כ בצורה זהה לעיתים מפחידה בדמיונה לחלום.

האם יש ליחס חשיבות לחלומות אלו? האם ייתכן שיש בחלומות אלו מין נבואה? ונה אני צריך לעשות בקשר לזה?

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

הגמרא אומרת שחלום הוא אחד משישים בנבואה, והיא גם אומרת "חלומות שוא ידברו". ואין כאן סתירה כי יש חלומות אמיתים ויש שקריים.

לפי דבריך אצלך החלומות הם מהסוג הראשון. ואף על פי כן אומרת הגמרא כי גם מי שאצלו שהחלומות מתגלים אצלו כרצינים יכול לחלום חלום של שטות. ויכול בחלום אחד לחלום גם אמת וגם שקר בתערובת.
ולכן צריך עם הנושאים האלו הרבה הרבה זהירות.

עוד תדע שהגמרא אומרת שהחלומות הולכים אחרי הפה. וגם חלום רע אמיתי לא יתגשם אם לא יפתרו אותו לרעה. ולהפך אם יפתרו אותו לטובה - כך יהיה.

למסקנה אני מציע לך לרשום את חלומותיך, לרשום את הזמן של החלום וכד' ולעקוב אחריהם. כל זה כדי שתלמד להבחין איזה חלום שלך נכון וטוב ואיזה חלום של שטות.

כך תדע לדעת להתיחס אליהם בצורה הנכונה.

בהצלחה