חלב עכו

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 07/02/02 16:07 כה בשבט התשסב

שאלה

מאז שהתחלתי להקפיד על חלב עכו"ם אז בהדרכת רבי שהביאני להקפדה זו קניתי מוצרי שוקולד רק תוצרת הארץ או עם הכשר חלב עכו"ם לאחר כמה זמן הוא סיפר לי שהוא ראה פירסום שחברת עלית בארץ

א. בשוקולדים הרגילים שלה יש חלב עכו"ם (או אבקת חלב עכ"ום אני לא זוכר מה הוא אמר בדיוק זה היה לפני 3-4 שנים)

ב. שהשוקלדים פרווה והחלביים עוברים באותם צינורות ומפאת החום יש בליעה ופליטה ולכן כל השוקולדים הפרווה הם גם בחזקת חלביים

רציתי לדעת מה הרב יודע על זה האם המצב תוקן

אגב, מאז אני קונה רק מהדרין מעלית ומוורד הגליל אבל כשאני בטיולים או ביום יום אני קונה וורד הגליל בלי בעיה.

תשובה

יש באמת בעיה עם שוקולד פרווה כיון שניקוי/הכשר מכונה הוא דבר מאוד מסובך מבחינה הלכתית. אולם שוקולד עלית עם "מגדים" הוא למהדרין. ורד הגליל וכרמית(עם הכשר בד"צ מהדרין) הם גם כן מהדרין.

שוקולד חלבי של עלית שמכיל אבקת חלב עכו"ם- כתוב ברכיבים "אבקת חלב נוכרי".