חלב עכו''ם, הכשר OU

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 17/06/02 16:26 ז בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

בהמשך לשאלתי הקודמת בנושאים, יש כמה דברים שרציתי לדעת באופן ספציפי יותר, אם אפשר:

1. לגבי המוצר "סנדוויץ' קרקר" אשר כתוב עליו

כשר לאוכלי חלב עכו"ם, האם ההשגחה במוצר זה היא השגחה רצינית וקפדנית שראוי לסמוך עליה?

2. לפי תשובת הרב לגבי הכשר OU כי יש מקומות בהם מבקרים רק פעם ב-30 יום, אני מבין כי עדיף

שאסתפק במוצרי המזון הרבים והמגוונים הקיימים

כאן בארץ הקודש שזכיתי להיולד ולגור בה ונושאים הכשרים רציניים יותר.

רציתי לשאול, מה לגבי בד"ץ מנצ'סטר המכשיר את מוצרי קלוגס? האם זו השגחה רצינית וראויה?

בתודה מראש ויישר כח על העמל הרב בזיכוי

הרבים בהוראת הלכה.

תשובה

1. אנני יודע על מה מדובר – נא לפרט יותר.
2. אמת ויציב!
על בד"ץ מנצ'סטר אפשר בהחלט לסמוך כשהוא מלווה באישור הרה"ר – אין שם חשש חלב עכו"ם או ג'לטין.