חלב נוכרי

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 28/02/02 19:27 טז באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני משתדל לא לאכול מוצרים מחלב נוכרי. אם הבנתי נכון מתשובה שנכתבה באתר זה, ישנם מוצרים של תנובה בכשרות רגילה שמשתמשים בהם בחלב נוכרי. האם על מוצרים אלו לא כתוב שהכשרות היא לאוכלי חלב נוכרי? ואם לא רשום אז מדוע?

תודה רבה!

תשובה

לעמיחי שלום
אין בתנובה שימוש בחלב נוכרי אבל ישנם רכיבים הנעשים על בסיס חלב נוכרי או אבקת חלב נוכרי ע"פ ההיתר שהזכרנו אז.השימוש הוא בעיקר במחמצות ואנזימים הנצרכים בתהליך יצור של מוצרים מסוימים. כדאי לעיין באתר של תנובה כדי לדעת בדיוק על איזה מוצרים מדובר. ישנו ג"כ שימוש בחלב נוכרי בחלק של הגבינות עזים. על כל המוצרים הללו לא מופיע חותמת "מהדרין"