חלב נוכרי-למה אסור?

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 24/03/02 17:30 יא בניסן התשסב

שאלה

בס"ד רציתי לשאול את כבוד הרב למה אסור לאכול חלב נוכרי?

תשובה

לא' שלום וברכה
חלב ומוצריו מתחלקים לשלושה נושאים שונים עם חילוקי דינים ביניהם.
1. חלב נוכרי – הינו חלב שנחלב ע"י גוי בלא פיקוח ישראל. במקרה זה אנו חוששים שהגוי יכניס לחלב הפרה/עז/כבש חלב מבהמה טמאה שאסור לאוכלו מן התורה. בעיה זו אפשר לפתור ע"י השגחה בשעת החליבה ואז החלב כבר אינו נחשב חלב נוכרי אלא חלב ישראל.
חלק מן הפוסקים האחרונים סוברים שהפיקוח הזה יכול להיעשות גם בדרך אחרת, ולכן לדעתם אם יש פיקוח ממשלתי (אפילו במדינה של גויים), כגון משרד הבריאות, האוסר להכניס מין חלב אחר לתוך חלב הפרה – הרי זה מספיק להכשיר את החלב, וחלב זה נקרא "חלב חו"ל" או "חלב סתם"
בדעה המקילה הזאת משתמשים הרבה בחו"ל(בהכשר o-u) אבל בארץ היום אין שימוש בחלב זה אלא רק באבקת חלב עכו"מ וזה לרוב מצוין על האריזה (אבקת חלב נוכרי)
.