חינוך

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/04/02 03:36 כט בניסן התשסב

שאלה

שלום הרב שוב...

בשבת האחרונה הגיע אלינו יהודי משיעור ו' ישיבת מעלות ואמר לנו שבעקבות המצב הוא כביכול בא בדרישה מכל אחד שייקח לעצמו חצי שעה וילמד תורה לשמה ,ברור שלו יותר קל ,אבל לנסות.

הדבר לפי דעתי לא נכון כי השעה היא שעה קשה ונכון ללמוד אבל כשאתה בא לבני עקיבא ואומר להם ללמוד לפחות חצי שעה ביום כאשר אין כל בסיס שיסביר להם מדוע דווקא זה חשוב ,הדבר לא יחזיק הרבה זמן.

איך אפשר לחנך היום כאשר יש לנו תעודת עניות בכך שהנוער מתחיל ללמוד "ממש" בישיבות הסדר וכו'?קשה לשנות את כל המערך...

תשובה

ב"ה

ערן,

ברכת ה' עליך!

לא הבנתי מה השאלה.
אני כן חושב שניתן לדבר עם בני נוער ולהסביר להם את החשיבות הגדולה בלימוד תורה בזמן זה. נכון שאצל חלק גדול מבני הנוער עיקר הלימוד מתחיל בגיל מאוד מאוחר. אבל זה מתייחס בעיקר ללימוד ברמה גבוהה של בקיאות ועיון. האם בחורים בבני עקיבא לא יוכלו ללמוד מסכת אבות? תנ"ך? קיצוש"ע מקור חיים? ספרי אמונה כאלה ואחרים?

אינני רואה כל בעיה שהם יחלו ללמוד חצי שעה. הם מסוגלים להבין את נוראות וגודל השעה.

קדימה!

בברכה,

שי