חינוך ילד כשאבא לא דתי

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/05/02 16:25 כב באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב פירון שליט"א - שלומות

בעלי ואני נשואים מזה שש שנים, אני דתיה ובעלי הנו אדם חילוני המקפיד לכבד את המסגרת שבה אנו חיים ואף הולך עמי לבית הכנסת בשבת ובחג אך הוא אינו חובש כיפה ואינו שומר כשרות מחוץ לבית.

הבעיה היא שהילד הגדול שהוא סקרן ופיקח התחיל לשאול שאלות, אמנם רק לענין הכיפה (שלאבא אין)אך ברור שבקרוב שאלותיו תהינה מורכבות יותר.

שאלתי היא איך מסבירים לילד את השוני ואיך מסבירים לילד שהוא צריך לנהוג בשונה מאביו כאשר הנטיה הטבעית שלו היא דווקא הפוכה.

תודה.

נועה

תשובה

ב"ה

נועה,

ברכת ה' עלייך!

קשה לי לענות על שאלתך. בעיקר בשל העובדה שאינני יודע. כל מה שאומר הוא מתוך התחושות האנושיות שלי ולא מתוקף היותי רב.
אני מעדיף לומר את האמת. ההבדל הגילאי מביא לידי ביטוי את עוצמת האמת, את עומק החשיפה אבל לא את האמת עצמה. צריך לומר לילד: אבא ואמא חושבים אחרת. אמא מאמינה שיהודי צריך לקיים מצוות ואבא חושב שיש דרכים נוספות להיות יהודי.
אם שמת לב, אני מדגיש את צד "היהודי" שאצל אבא. חשוב לי שהילד ירגיש קישור לדת גם מצד אבא.
ברור שמכאן תצמחנה שאלות רבות, ברור שההזדהות הראשונית היא עם הדמות הגברית.
לכן, עלייך לחיות את חייך, לומר את האמת שלך בפשטות, בבהירות ובנאמנות, ו...להתפלל! להתפלל שזה הקטן, ידבק בדרכך!

בברכה,

שי