חימום בתנור בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/03/02 04:04 כו באדר התשסב

שאלה

שלום לרב

מזון יבש מבושל וקר שאני רוצה לחמם בשבת בבוקר, האם מותר לפי השלבים הבאים:

1. לחמם את התנור ( עם שעון שבת )

2. לכבות את התנור

3. להכניס את האוכל

4. להדליק את התנור כך שהאוכל מתחמם.

הבעיה שלי היא, אם מותר לחמם את התנור קודם הכנסת האוכל או שהתנור חייב להיות קר לפני שאני מכניס את האוכל. תודה

תשובה

אנחנו לא מתירים לחמם כלל בתנור לא עם שעון ולא בלי שעון, לא לפני שבת ובודאי לא בשבת עצמה. לדעת הרב אבא התנורים של ימינו הם יותר "גרועים" מהתנורים שמוזכרים במשנה ושם הם אסורים אפילו בערב שבת.
בבתי חולים וכד' מתירים להשתמש בתנורים בגלל החולים שיש שם. שם גם מתירים להכניס אוכל יבש קר מבושל לפני שהתנור מתחיל לפעול ע"י שעון שבת. אנחנו לא מתירים שימוש בצורה זו אפילו לא בפלטה של שבת.
אל תשמש בתנור כלל, השתמש בפלטה חשמלית.
הפעל את הפלטה קודם שבת. מדובר בעלות של אולי אולי עשרה שקלים לכל השבת כולה. אל תחסוך בדבר שיש בו ספק חילול שבת.
אם אתה רוצה גם להחמיר וגם לחסוך קצת כסף (עוד שני שקל) אתה יכול להניח על הגז מכסה פח או נחושת שיכסה את להבה אחת או שנים מונמכות, על מכסה זה תניח בערב שבת את מאכליך. זה יותר זול ויותר נוח מבחינה הלכתית.
רק שים לב שיש לך מספיק גז לפני שבת.