חימום בתנור בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/11/02 00:19 כח בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

שלום רב,

1.האם מותר לאכול בשבת אוכל שחומם בתנור שהודלק לפני כניסת השבת, אבל במהלך השבת שינו את החום, טמפרטורה שלו?

2.האם מותר לאכול אוכל שחומם בתנור כזה לאחר צאת השבת?

3.האם מותר להנות מאש או ממלאכה שבוצעה לאחר צאת השבת אבל לפני שמדליק האש/מבצע המלאכה עשה הבדלה?

4.האם מותר לקלף גזר/מלפפונים ולחתוך סלט בשבת?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

1- לא. אבל כשהוא כבר קר - מותר כיון שהוא לא נהנה מחילול שבת. אמנם אם הוא התבשל בתנור זה - אסור.

2- מותר.

3- מותר. וכדאי לומר לו "שבוע טוב" כיון שאם הוא עונה לך - זה בשבילו כמו הבדלה.

4- חיתוך וקילוף לא מדויק. ולא חיתוך לחתיכות קטנות שזה כמו טוחן.