חימום אוכל בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/10/02 12:10 כה בחשון התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

1. קראתי את תשובתך בקשר לחימום מאכל עם רוטב בשבת, ורציתי לשאול האם יש אפשרות לחמם אוכל עם רוטב על כלי שני, כאשר עיקר המאכל הוא מוצק (כגון דגים)?,

2. והאם ניתן בערב שבת לבשל את המאכל ברוטב, ולפני שבת להוציא את הרוטב, ובשבת לחמם על הפלטה, את המאכל, ומעט הרוטב שנשאר עליו?

3. שאלה נוספת: האם ניתן לחמם בשבת תבשיל שאינו נוזלי ממש(כגון סלט מבושל) המכיל נוזלים העשויים לצאת בזמן החימום, ומה הדין אם זהו חימום קל, שלא מגיע לחום שהיד סולדת בו? תודה!

תשובה

1. על כלי שני אין בישול.
2. אם הרוטב אינו מרטיב דברים אחרים – מותר.
3. תבשיל מבושל שאינו נוזלי ממש(כגון סלט מבושל) המכיל נוזלים העשויים לצאת בזמן החימום – מותר.
4. חימום קל שאינו יכול להגיע לחום שהיד סולדת בו – מותר. אבל אם יכול והוא מוציאו קודם הזמן – אסור.
5. כל מה שאמרנו מותר – הוא דוקא שלא מחמם על הפלטה ישירות, אלא רק על סיר המונח על הפלטה כשהוא מלא או ריק.