חילונית שמתפללת וה' לא שומע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/10/03 09:44 ז בתשרי התשסד

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני בת 23 בעז"ה בדצמבר.

אני חילונית אבל שומרת שבת כבר מס' שנים. יש לי בעיה עם העניין של תפילה לקדוש ברוך הוא. הרבה רבנים אומרים - תתפללו לקב"ה וכל מה שתבקשו תקבלו.

אני עשיתי את זה המון פעמים וברוב הפעמים עם הרבה דמעות וצער ולא זכור לי שמה שביקשתי קיבלתי עד היום.

האמת שזה די מייאש כי אני אומרת לעצמי. למה????

הרי גם ככה זה לא יתגשם . למשל הייתי מתפללת לפרנסה וזיווג וכבר שנתיים וחצי אין לי עבודה מסודרת והזיווג לא מגיע בכלל. מה לעשות כי אני לא רואה תוצאות בשטח.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

לפני כל ההסברים השכליים, אני רוצה לומר שאני ממש מזדהה עם זעקתך.

את לא לבד!!!

דעי לך שה' שמע ושומע את כל תפילותייך, כל דמעותייך מונחות בכד לפניו, אף אחת לא הלכה לאיבוד!

אבל לפני שארחיב קצת בעניין הזה, אני רוצה לומר לך עצה טובה. [עצה שיכולה להפוך את כל החיים לחיים שמחים], גם כשיש משהו שחסר מאוד.

הרבה פעמים אנחנו מסתכלים על מה שיש לנו כדבר מובן מאיליו, וזה לוקח מאיתנו את כל שמחת החיים שצריכה להיות באופן אמיתי - כי אם נעשה מאזן פשוט נגלה שמה שיש לנו הוא הרבה יותר ממה שאין.

ממש ממש כדאי לך להתמקד בטוב שיש בך ושיש לך. קודם כל, את יהודיה - בת אהובה לקדוש ברוך הוא בורא העולם, שכל מה שעובר עלייך זה בהשגחה פרטית ממנו, והכל יתגלגל לטובה.

ובטח יש הרבה דברים שיש לך - אם זה גוף שיש בו אינספור מערכות מתוחכמות, בריאות, משפחה, ועוד דברים.

הרבה דברים שיש אחרים שבוכים שאין להם אותם.

ואת שייכת לדור שאלפי שנים חיכו לו. אלפי שנים שאלו את עצמם עם ישראל - למה רק אנחנו בגלות ועמים אחרים יושבים בארצם בשלווה? עמים שלא ממש קרובים לה'!
ועכשיו - איפה אנחנו, ואיפה הם?

הרי רק על הדבר הזה, על שאנחנו נמצאים בארץ שלנו, בשלטון יהודי, אנחנו צריכים לומר כל היום תודה!

את יודעת מהם חייו של יהודי בגלות?
חיים תחת פחד מתמיד מהפוגרום הבא, מהגירוש הבא!

ועוד דבר טוב, לא כדאי להשוות עצמנו לאחרים כשזה גורם צער.
לאחרים יש פרנסה!! - האם אין דברים אחרים שיש לך ולהם אין!
אל תחשבי כל הזמן על מה שעדיין אין, כי זה גורם לנו לשכוח מה שיש.

[ובכל זאת, מה עם הפרנסה והזיווג?]
בספר בראשית אנו רואים ששלש מאמהות האומה - שרה, רבקה ורחל - היו עקרות, והן התפללו הרבה אל ה'. זה לקח הרבה זמן, אבל בסוף זה קרה, אפילו כשכבר היה קשה להאמין שיש עוד סיכוי - שרה נפקדה בגיל 90!
חז"ל אומרים לנו שהם לא נפקדו בתחילה כיון שה' אוהב תפילת צדיקים, והוא רצה שיתפללו. העיקר בעולם הזה הוא הקירבה לה'.

כשאדם מתפלל הרבה, כל תפילה מזככת אותו יותר ומקרבת אותו עוד אל ה', וגם אם אדם לא זכה שייענו תפילותיו, הכל נשמע.

יש הרבה אנשים שחושבים שהם מאושרים בחיים, אבל אין להם טיפת קשר עם הקב"ה – ובאמת בגלל זה הם מסכנים.

את תמשיכי להתפלל ולהתקרב אל ה', ותתפללי מתוך תמימות ולא מתוך דרישה שה' חייב לעשות את בקשותייך, ויחד עם התפילות על מה שאין תודי לה' גם על מה שיש,

***

ואע"פ שאין לי כעת תשובה בשבילך למה הוא לא עונה לך - עדיין זה נכון. כי אני לא יודע אבל הוא יודע.

בכלל אני לא יודע לומר. יכול להיות שעד שתקבלי את המכתב שלי הוא לא יהיה רלוונטי, יכול להיות שכבר החתן שלך ימצא אותך ואת תשאלי את עצמך:
רגע מה כתוב פה באינטרנט.
זה אני כתבתי?
אבל עכשיו הכל בסדר!!
איך כתבתי מילים כאלה?
אלוקים - סליחה!!

***

לכן דעי ה' אוהב תפילת צדיקים, כי ה' אוהב את הצדיקים בעצמם, ואע"פ שאת קוראת לעצמך "חילוניה" אינני יודע אם זה כך גם כלפי אלוקים.

לפי מכתבך את אשה שיש לה פוטנציאל רוחני גבוה - אולי ה' רוצה שאת תממשי אותו, שלא תסתפקי בתפילה כמו אנשים אחרים.

אולי הוא רוצה שתתיצבי יותר ותקבלי בעל לפי מידתך. עכשיו את לדבריך באמצע הדרך והבחור שלך רוצה אותך בסוף הדרך. (לא ממש בסוף בסוף אבל יותר מגובשת עם עצמך).

ואולי גם ה' רוצה שתשפרי דבר מסויים. שתקבלי על עצמך משהו טוב לעשות. כמו שאמא שאוהבת את הבן שלה עושה את כל התחבולות כדי שהוא ילך בדרך הטוב, כך גם ה' אוהב אותנו ולפעמים גורם לנו לעשות זאת דרך היסורים.

אולי גם ה' יודע שבן זוגך המיועד, זה שהכי הכי מתאים לך, עדיין אינו בשל לכך? הרבה פעמים יש לקב"ה חשבונות שאנחנו לא יודעים.

בעזרת ה' תזכי להיענות, וה' ישלח לך פרנסה וזיווג הגון ובריאות וכל טוב.

חזקי ואמצי!

חיים טובים ומאושרים עד מאה ועשרים!

*******

נ. ב - חבל ממש שהשאלה שלך נענית רק עכשיו, פשוט היא נבלעה בים של שאלות ממתינות.