חילול ה', האמנם?

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 02/09/02 18:07 כה באלול התשסב

שאלה

באמת למה אותם חיילים ציפו ממני, לרב ברונר שלום,

אני שאלתי אותך שאלה בנוגע לחילול ה', הסיפור עם החיילים, זוכר?

נגיד שכן.

אתה ענית לי כך:

"חלול השם הוא כל התנהגות המתפרשת על ידי הזולת כאינה ראויה לאדם שמצפים ממנו להתנהגות שונה, במיוחד אם מדובר באדם שומר תורה ומצוות, שמצפים ממנו להתנהגות מעולה."

האם הרב יודע אני אגיד שהם דווקא היו בעד, כלומר הכל תלוי בהשקפה.

שנה טובה.

תשובה

ב"ה ד' תשרי תשס"ג

שלום רב!

מעבר למה שכתבתי בהגדרה של חלול השם, יש לבדוק כל נושא לגופו, ואם התבטאות או התנהגות אינה מתיישבת עם ההלכה, גם אם כולם מסכימים לה עדיין יש בזה חלול השם, כיוון שכל דבר הנוגד את ההלכה הוא בגדר של חלול השם.

השקפת עולם צריכה להיות מעוגנת בהלכה למעשה, וקיימות השקפות עולם שאינן לגיטימיות כלל ועיקר מבחינה תורנית, למרות שברור שגם בענין זה יכולות להיות מחלוקות.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת