חיי המשפחה של אדם וחוה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/01/02 05:11 יט בטבת התשסב

שאלה

לאדם וחוה נולדו ילדים. ילדים אלו הולידו צאצאים נוספים. הכיצד? האם התחתנו אח עם אחות (שכן פרט לאדם וחוה לא היו משפחות נוספות בעולם)?

האם היה כאן גילוי עריות? האם גילוי עריות נאסר רק בזמן מתן תורה? אך מה לגבי סדום ועמורה? ומה לגבי 7 מצוות בני נח? מתי הם ניתנו??

תשובה

בס"ד
ילדיהם התחתנו בינם לבין עצמם, כי פשוט לא היתה ברירה אחרת.
זה לא נקרא "גילוי עריות" כי ה' לא ציוה אותם שלא לעשות כן.
עצם גילוי עריות נאסר הרבה קודם מתן תורה וזה אפשר ללמוד מהסיפור של אבימלך ופרעה שנענשו על נסיון לגילוי עריות. כן אתה לומד מהמבולשבא כעונש על עבירות שנעשו קודם מתן תורה. יש דברים שאסורים מהגיון פשוט כמו איסור אשת איש ויש להם רמז בתורה "ודבק באשתו" ולא באשת חבירו. ומכאן גם לדברים האחרים.
לגבי שבע מצות בני נח.
כתב הרמב"ם יד החזקה בהלכות מלכים פרק ט הלכה א:
"על ששה דברים נצטווה אדם הראשון על ע"ז ועל ברכת השם ועל שפיכות דמים ועל גילוי עריות ועל הגזל ועל הדינים אע"פ שכולן הן קבלה בידינו ממשה רבינו והדעת נוטה להן מכלל דברי תורה יראה שעל אלו נצטוה הוסיף לנח אבר מן החי שנאמר אך בשר בנפשו דמו לא תאכלו נמצאו שבע מצות".