חיים שלאחר המוות-דחוף

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 22/07/02 11:17 יג באב התשסב

שאלה

איך להוכיח לכופר שיש חיים לאחר המוות (דוגמאות של אנשים שחוו מוות קליני אינם מספקות אותו)

תשובה

ב"ה י"ד מנחם-אב תשס"ב

שלום רב!

באופן כללי לא כל דבר ניתן להוכיח בשכל. השכל הוא כלי המסייע לחזק את האמונה הקיימת מכח הנשמה.

תופעות כמו "תחית המתים" אנו מוצאים גם בחיינו העכשויים. לדוגמא: השתלת איברים, שוק חשמלי המציל חיי אדם. ובמישור הלאומי תחיית עם ישראל על אדמתו.
עם ישראל שהיה נרדף אלפי שנים חזר לארץ ישראל שהייתה שוממה אלפי שנים, ופתאום החלה לתת את פירותיה בעין יפה, כפי שעם ישראל שלא תיפקד כעם אלפי שנים התחיל לתפקד בחמישים שנים האחרונות כעם.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת