חיוב נשים בתפילה2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/05/02 06:08 כו באייר התשסב

שאלה

האם בנות לא נשואות חייבות ב- 3 תפילות ביום?

כיון שכעת כשאני מנסה לקחת את זה על עצמי, אני מאבדת את הכמיהה להתפלל, אני מרגישה שאני חייבת לעשות את זה ולפעמים אני מתפללת בשעות מאוד מאוחרות כשאני מאד עיפה, אני חושבת שאני מאבדת את כל הטוב של התפילה! מה לעשות?

תשובה

בס"ד

נשים "חייבות" בתפילה אחת ביום. ורצוי מאוד שיתפללו שלוש.
זה לא כל כך קשור לנישואין שלהן, אם כי אחרי הנישואים קשה למצוא את הזמן לשלוש תפילות ביום.

עיקר התפילה היא הכוונה ולכן עשי כל מה שביכולתך להביא את התפילה מבפנים.
כשאת לוקחת על עצמך שלוש תפילות כל יום - אם זה הופך לחובה ולמעמסה - לא עשינו כלום

קבלי על עצמך תפילה אחת איכותית - כל בוקר.
הצלחת - נסי שתיים באותו יום (או באופן כללי)
וכו'

אל תקבלי על עצמך שום דבר בנדר - הכל במפורש "בלי נדר".

בהצלחה ויהי רצון שתפילתך תתקבל ברצון. אמן