חידוש נעליים בשלושת השבועות-דחוף!!!

חדשות כיפה הרב אייל קרים 30/06/02 03:49 כ בתמוז התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב. אני יוצאת עכשיו (למעשה מחר) לשבוע של סמינריון. הסמנריון דורש נעליים שלמות וחזקות שאין לי בנמצא כרגע-1. האם מותר לי לקנות? 2. אני ממש צריכה סנדלים לשבת שבמקרה עשויות מעור. האם מותר לי לקנות ולחדש אותם בשבת(שהרי אין צורך בברכת שהחיינו)? 3. אין לי גם מספיק בגדים לסמינריון האם מותר לקנות ולחדש? ואם אסור בגדים, האם מותר לקנות מכנסיים (כמובן שמתחת לחצאית!)שהרי זה לצורך צניעות)? תודה רבה ואני מצטערת על הטרחה.

תשובה

קניית בגדים וחידושם בשלושת השבועות

1. מותר.
2. מותר.
3. אם אכן אין מה ללבוש, מותר, ובעיקר לנוהגים שלא לברך שהחיינו גם על בגדים.