חידוש בגדים בשלושת השבועות

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 30/06/02 10:55 כ בתמוז התשסב

שאלה

1.האם מותר לחדש בגדים בשבת שבשלושת השבועות?

2. האם מותר לחדש בגדים בשבת שבתשעת הימים?

תשובה

שלום.

1.אין מחדשים בגדים בין י"ז בתמוז לר"ח אב משום שנהגו שלא לברך ברכת שהחיינו בימים אלה.
רוב הפוסקים מתירים לברך שהחיינו בשבת בימים אלה.
לכן לדעות אלה אין איסור לחדש בגד בשבת.

הנוהגים איסור, הוא רק על בגדים כאלה שמברכים עליהם שהחיינו. כתב המשנה ברורה בסי' תקנ"א סקמ"ה, שבגדים שאינם חשובים כל כך אין מברכים עליהם שהחיינו, ולפי זה מותר לחדש אותם גם בימי חול.

יש שכתבו שבזמנינו אין מברכים שהחיינו על בגדים, כי אינם חשובים כל כך. (שו"ת מהרש"ג יו"ד ח"א סי' צה) לפי זה אין איסור לחדשם אפילו בחול.

אם הבגדים חשובים בעינייך עד שראוי לברך עליהם שהחיינו, אין לחדשם בחול, אך בשבת מותר.
ודאי שבגד שנצרך לכבוד שבת יש להתיר.

2. בתשעת הימים, אין מחדשים בגדים משום שבימים אלה ממעטים בשמחה, ולא משום ברכת שהחיינו. לכן אין לחדש בגדים בתשעת הימים אפילו בשבת.

ישראל