חיבוק ונישוק אם ואחות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/06/02 05:31 יד בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב, שלום וברכה!

ראיתי פסק של הרב מרדכי אליהו כי חיבוק ונישוק אם מותרים,וברצוני לדעת איך זה מסתדר עם תקופת הנידה, שהרי יש מקום לאסור בזמן זה?

וכן השולחן ערוך מציין שבאחות מותר לגעת שהרי אין זו נגיעה של חיבה ומאידך פסיקת רבנו דורנו לאסור בעקבות עליית גילויי העריות במשפחה, האם זוהי החמרה או הלכה מפורשת?

תשובה

ב"ה מוצאי שבת פרשת מטות-מסעי תשס"ב

שבוע טוב!

איסור נדה הוא אחת מן העריות שהתורה אסרה. באם ובאחות כיון שמדובר בסוגי עריות שהקלו בקירבה אליהם, אין זה משנה אם הן נמצאות בתקופת נדותן או לא, כיוון שחכמים מעריכים שאין חשש שאדם יגיע לאיסור עם אותן נשים שהם בדרגת קירבה גדולה אל האדם.
זה נכון שלעיתים בתקופתנו מגלים אנשים סוטים העוברים על גילוי עריות בתוך המשפחה ונוהגים כמעה ארץ כנען, אבל חכמים עסקו באנשים נורמלים, שרובם המוחלט לעולם לא יגיע לסטיה זו, ולכן גם בדורנו הלכה זו שרירה וקיימת.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת