חזרה בתשובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/07/02 07:51 ט באב התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שלום וברכה;

"במקום שבעלי תשובה עומדים-צדיקים אינם עומדים"

אני יכולה פשוט מאוד "לחפף" בהכל לפני יום כיפור לחזור בתשובה להיות בדרגה גדולה מהצדיקים במקום שהם לא עומדים ולא יעמדו,ולחזור "לחפף"ושוב לחזור בתשובה ואז בכלל להיות ברמה יותר גבוה בכלל ממה שהיתי...

תודה,

~הודיה~

תשובה

בס"ד

שלום

המחשבה הזו היא מחשבה של "עץ הדעת". בתיאוריה זה ממש מצוין. אבל במציאות החיים ב"עץ החיים" זה לא עובד כך.

אנחנו לא מכונות. אנחנו אנשים חיים. כל מעשה שאנחנו עושים לא נעלם לשום מקום
- כל מחשבה
- כל דיבור
- כל מעשה
- כל "חיפוף" גורר "חיפוף" נוסף.

אדם מורכב ממה שניתן בו כשהוא נברא - אבל לא רק זה. גם כל מה שהוא מטפח או הורס נשאר בו.

אתן לך דוגמא. האם אדם שגנב לפני שנה יכול לבא לפני שופט ולומר "זה היה לפני שנה, עכשיו המעשה איננו". בודאי שלא.
מה שעשית לפני שנה נשאר בך לתמיד. אתה גנב!
(סליחה על החריפות - כך זה מובן יותר טוב)

כך עם חיפוף. כל חיפוף שחיפפת לפני שנה נשאר בך לתמיד. וכשיש הרבה חיפופים את לאט לאט הופכת להיות "חפיפניקית". וזה הופך לתכונת נפש.

אפשר לשנות.
בודאי.
אבל המאמץ לשינוי הוא כל כך קשה בדיוק כמו הקלילות של החיפוף. כל צעד שהרווחת בחיפוף. תצטרכי ללכת חזרה בתשובה. אחרת זו לא תשובה - זו הצגה.
בשביל מה להתרחק מאה צעדים שאחר כך צריכים ללכת את כולם חזרה.

ליוותי כמה וכמה בעלי תשובה בדרכם הביתה. זה כל כך קשה ללכת את כל הדרך חזרה. המון מאמץ - המון רצון - המון אהבה - המון זיעה ודמעות. אבל במאמץ גדול מגיעים.

עוד משהו קטן.
יש פסוק שאומר "אם תעזבני יום - יומים אעזבך".

אלוקים אומר - גם אני קיים!! אם אתה הולך צעד אחורה. התרחקת מהלך של יום הליכה. - גם אני מתרחק מהלך של יום. המרחק ביננו עכשיו הוא של יומים.

גם כשאתה מתקרב - הוא מתקרב. אתה חוזר יום וגם הוא חוזר אליך יום. אם כן מה זה משנה?

המרחק ,,, ככל שהמרחק יותר גדול - הכאב בנפש יותר מעיק.

כשחוזרים אין את מי לרמות. אם זה לא אמיתי - הוא לא חוזר צעד כנגד צעד.
אז קשה מאוד לחזור.
לפעמים יש מחיצה שמונעת לחזור. "סתם תפילתי".
למי סותמים?

למי שאומר "אחטא ואשוב - אין מספיקים בידו לעשות תשובה"

עכשיו את יודעת למה.