חזרה בתשובה!

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/03/02 08:38 יג בניסן התשסב

שאלה

לפני מספר שנים חזרתי בתשובה, ההיתי בשירות לאומי, ועכשיו בעקבות מצבנו העגום אני לא מצליחה להתקרב לדת! נורא קשה להבין איך משפחות שלמות נהרסות ועדיין אנחנו צריכים להאמין בקב"ה, איך? איך? איך? זה נורא קשה לי הלאמין עכשיו!

אודה לך עם תוכל לעזור לי!

תשובה

ב"ה

שלומות,

לא יודע למה אבל בעת קריאת מכתבך אני נזכר בדבריו של אבא של נחשון וקסמן: "לאבא מותר להגיד לא".
התפיסה כאילו הקב"ה הוא אבא במקרה הרע וסבא טוב במקרה העדיף, המאיר פנים ועושה רק טוב היא תפיסה לא נכונה.
הקב"ה מנהיג את עולמו. ישנן מידות שונות להנהגת ה'. מידת הדין, החסד, הרחמים. כל דור עושה כל שביכולתו כדי למתק את הדינים.
אבל מבחן האמונה הוא לא רק בשעה בה הכל זורם והולך בקלות.
חזרה בתשובה פירושה לקבל עליך את הנהגת ה' במלואה.
כל רגע, כל יממה מורכבת מחיבור של אור וטב עם חושך ואפילה. בכל דקה של פיגוע נולדים עוד ילדים. בכל שניה של מוות ניסים גלויים מצילים חיים של חולים.
בכל רגע שיש בו שוד נוראי או גניבה עוד מישהוא נותן צדקה ועושה חסד גדול.
תמצית הדברים היא: למה לזרוק הכל על ה'? ואיפה אנחנו, בני האדם?!
איפה הבחירה החופשית שלנו? איפה היכולות שלנו להוביל את המציאות קדימה?

תשובה שלך ושלי ושל כל מי שמסביבנו, תוביל את העולם לתיקון ושלמות.

בברכה,

שי