חושש ליוהרה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/09/03 14:47 יא באלול התשסג

שאלה

קראתי בהלכות תפילה שיש מהדרים ושמים גערטל - אבנט.

אלא, שאני חושב שאם בישיבה אני אשים גערטל זה פשוט תהיה גאווה. אני לא מה"צדיקים" אלא בינוני. מה צריך לעשות? לשים ולא לשים על מה יגידו או ש.. לא?

תשובה

בס"ד

אם אתה מרגיש שזה מוסיף לך בתפילה ובהכנה לתפילה - עשה את זה בצד בית המדרש ולא באופן מופגן. גם אל תקבל את זה על עצמך כנדר.

אם אתה חושש שזה יראה כמו גאוה - אל תעשה זאת אלא עשה דברים אחרים שלא נראים כלפי חוץ רק כלפי פנים.

והעיקר דע לך שאנשים לא כל כך מסתכלים מה שאתה עושה. הם רק מתפללים או לומדים ואין להם זמן לראות מי לובש גרטל ומי לא.

בהצלחה