חור שני באוזן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/08/05 13:16 כה באב התשסה

שאלה

שלום כבוד הרב,

קוראים לי נטלי ואני בת 14.5

ברצוני לשאול אותך, האם לפי ההלכה מותר לי לעשות עוד חור באותו אוזן...

אבי לא מרשה לי, ואני לא יודעת איך לשכנע אותו...

שמעתי שאין איסור הלכתי לגבי זה, האם זה נכון?

יש לך עצה כיצד לשכנע את אבי?

תודה רבה רבה רבה כבוד הרבה!

תשובה

בס"ד

כפי שכתבת אין בזה איסור הלכתי. אבל אולי תסבירי לי למה זה כל כך חשוב לך. אפילו שזה מכעיס את האבא שלך.

האם זה באמת כל כך חשוב?
אולי זה לא הוגן לעשות כך לאבא שלך?

חישבי על מקרה שבו חברה הכי קרובה לך. שכל כך הרבה עזרת לה בלימודים ובחברה ובכל הענינים, פתאום מתעלמת מבקשה קטנה שלך. פשוט לא מתייחסת ברצינות. איך היית נפגעת?
כך האבא שלך לא מאמין למציאות הזו. הוא כל כך אוהב אותך. כל כך הרבה נתן לך. ופתאום בגלל איזה אופנה חולפת את מוותרת על כל מה שקיבלת ממנו. איפה הכרת הטוב?
בטח יהיו כאלה שיגידו לך "איך תרגישי אם הבת שלך תעשה לך כך?"
ובכן אפילו בלי כל זה - זה לא כל כך חשוב על מנת לתפוס עצמאות ולהתעלם מדברי ההורים שלך.
זה לא כל כך חשוב עד כדי כך.

בהצלחה
אני בטוח שאם תנסי