חוק

חדשות כיפה הרב שי פירון 26/01/02 13:50 יג בשבט התשסב

שאלה

ב"ה בס"ד ה' עמך

אני מתקן את שאלתי משבוע שעבר אני מתכוון בטרקטורון אן לבד או עם בן דודי בן ה- 23 שיש לו ולי ניסיון עם כלים כאלה בתודה רביב

תשובה

ב"ה

רביב,

ברכת ה' עליך!

לא. אינני משנה את תשובתי. העיקרון הוא שחוקי המדינה חלים על הכלל והם נועדו למנוע תקלות נוראיות שאם כל אחד ינהג לעצמו, הרי שנתקל באסונות נוראיים.
אנו מקבלים עלינו את חוקי המדינה 0 כל עוד אינם סותרים את ההלכה - ואילו נועדו למנוע אנדרלמוסיה שתביא חלילה וחס לאסונות גדולים. לכן - בכל מקרה
אל תנהג בלא רשיון.

בברכה,

שי