חוק הפיקדון בשבת

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 31/07/02 02:30 כב באב התשסב

שאלה

בס"ד

כיום כל בקבוק ריק (מתחת לליטר וחצי), יש לו שווי של 25 אגורות, כ"א יכול ללכת לסופר ולקבל תמורתו את התשלום הנ"ל,

א) האם יש בעיה לשמור בקבוק זה לאחר שהתרוקן, והרי"ז כמכין משבת לחול?

ב) מה דין בקבוק זה לעניני מוקצה השונים?

ג) נוסף על כך היום יש מתחת לפקקים וכיו"ב כל מיני זיכויים לפרסים וכדו' מה הדין אם פתח את הבקבוק ומצא שהפקק זוכה והוא שוה כסף לעניין מוקצה?

בתודה.

תשובה

שלום לשואל,

כיון שהבקבוק יכול לשמש לדברים אחרים, כ"כ גם הפקק, לכן אין הבקבוק או הפקק מוקצים ומותר להשתמש בהם בשבת.

בברכה
צבי קוסטינר