חוקים טבעיים ורוחניים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/12/01 12:23 יד בטבת התשסב

שאלה

מהם החוקים הטבעיים ומהם החוקים הרוחנים?

אנא ענו בפירוט

תודה מקרב לב

עוז

תשובה

שלום עוז,
אינני בטוח לְמה התכוונת בשאלתך, ואנסה לענות לפי מה שהבנתי (אם לא הבנתי נכון, תוכל לשלוח שוב את השאלה, ביתר פירוט).
לטבע יש חוקים ויש סדר – יש כוח משיכה וכוחות נוספים, יש מסלול קבוע של כדור הארץ ביחס לשמש וכו' וכו'. וכשם שלטבע יש סדר וחוקים, כך ברוחניות יש סדר וחוקים.
לפעמים כשמגיעים לנושאים רוחניים, כמו אמונה והשגחה וכדו', חושבים שאין בזה דברים ממש מסודרים וכל דבר אפשרי. אך האמת היא שבעולם הרוחני יש סדר ברור. כשלומדים הרבה אמונה רואים שיש מושגים מדויקים והבנות ברורות. מבינים גם שהקב"ה מנהיג את העולם בהשגחה מסודרת, שכל מה שעבר על העולם במשך ההיסטוריה, וכל מה שעובר עלינו כיום – זה חלק מתהליך מסודר שהקב"ה מוביל בעולם, לקראת שלמותו שתגיע לבסוף בע"ה.
כמו שלעולם החומר יש חוקים ברורים ומי שילך כנגדם רק יפגע, כך גם לעולם הרוח יש חוקים ברורים, והם המצוות שניתנו לנו בתורה. שמירה עליהם היא המפתח לחיים נכונים, בריאים ומאושרים בעולם הזה ובעולם הבא.
מאד קצרתי אך יש הרבה מה להאריך בעניין. אם תרצה שאל שוב ביתר פירוט.

כל טוב
יונתן, חברים מקשיבים