חופש-דחוף!!!

חדשות כיפה הרב שי פירון 20/06/02 15:01 י בתמוז התשסב

שאלה

לרב שי שלום!

השבוע אנחנו יוצאנו לחופש הגדול,וכידוע לך בחופש הגדול יש יותר אפשרות יותר חשש להתחלש מבחינה דתית.

אני יודעת שזה לא טוב ושזה ממש לא צריך להיות ככה אבל מצד שני אני יודעת שזה יהיה די קשה לשמור על חלק מהדברים כמו למשל:תפילה.

(הבעיה בתפילה היא:כשאני הולכת לבית ספר אני כל בוקר מתפללת ועכשיו בחופש אני קמה כל יום בסביבות השעה אחת ואז נוצרת בעיה.)

למעשה התפילה זו הבעיה העיקרית/היחידה שיכולה (לפי מה שאני חושבת ושאני מכירה את עצמי) להתעורר אצלי.

האם יש לך עצה לתת לי בקשר

לאיך אני יכולה לפתור את הבעיה של התפילה?

(שאני קמה כל יום (כמעט) בשעה 1)

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום!

ראשית, בואי ונאמר שניתן להתפלל גם בשעה 13:00 עדיין יש מקום לעסוק בבעיה של בזבוז הזמן וחוסר ההבנה של ערך ומשמעות החיים שנתנו לנו. אינני מקבל, כאילו יש גזירת שמיים, שבחופש קמים בשעה מאוחרת.
אם אין לך סיבה לקום מוקדם יותר, עלייך לבחון את תכנית החופש שלך. למה הגעת לכך? ואולי כדאי לחשוב על תכנית שתמנע ממך ביטול זמן כל כך מהותי.
ולגפו של ענין, אם את קמה מאוחר כדאי שתקבלי על עצמך להתפלל מנחה בכל יום. זאת בנוסף לברכות התורה ולקריאת שמע.

בברכה,

שי