חוט דנטלי בפסח

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/04/02 10:18 כה בניסן התשסב

שאלה

קרה לי בפסח מקרה שמטריד אותי:

אמי ביקשה ממני חתיכת חוט דנטלי ובאותו רגע התעוררו בי ספיקות אם זה מותר בכלל. מכיון שאמי אמנם שומרת מצוות אך יש בינינו המון ווכוחים על דברים קטנים שהיא חושבת שאני מגזימה בהם (אבי ז"ל כבר לא בחיים), "נשברתי" ונתתי לה חתיכת חוט. לאחר מכן נכנסו בי ספיקות אם נהגתי כשורה - מצד אחד - זה לא אוכל - מצד שני יש בזה טעם - ולא נראה לי שזה פסול מאכילת כלב....

במחשבה לאחור "בראש קר" אני מבינה שיכולתי לאמר לה שאין לי החוט, ואפילו אחרי שאחזתי אותו בידי יכולתי להעמיד פנים שהוא נגמר לי, אך זה מה שנאמר "חכמה לאחר מעשה"...

שאלתי היא: במידה ולא נהגתי כשורה (כלומר במידה וחוט דנטלי אמנם אסור לשימוש בפסח), כיצד אפשר לשוב על דבר כזה?

בברכה

אנונימית

תשובה

ב"ה

ככל הידוע לי אין בעיה בחוט זה. וגם אם יש בעיה לא עשית זאת אלא בשוגג ומתוך רצון שלא להתעמת עם אמא.

המשיכי בדרכך ובעז"ה תראי ברכה גדולה.

שי