חג''ס לא ממושמעים

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/08/02 00:56 יד באלול התשסב

שאלה

אני מדריך בסניף "עזרא". השנה היתה לנו מרכזת משקיענית עם הרבה רצון וציפיות, ככה היא הייתה לפחות בהתחלה, עד שהיא הבינה עם מי היא מתעסקת. חלק מהמדריכים כבר שחוקים ורוצים כבר לגמור את השנה. למדריכים האחרים קשה להתמודד איתם ולהוכיח אותם, כי זה לא תמיד נעים להוכיח חברים. חוץ מהמדריכים, יש גם את החג"ס, מה שנקרא בבני עקיבא "חבריא ב". החג"ס הם גם חברים שלנו שבאים להעביר את הזמן בשבת. בפעולת ערב שבת- הם מפריעים, מעבירים צחוקים ולא מתייחסים ברצינות, כשהיה לנו אומץ להעיר להם, הם אמרו לנו: "עכשיו אנחנו יודעים מי באמת החברים שלנו". הם לא נכנסים לתפילה, אם הם נכנסים הם רק מרביצים לחניכים או מדברים, הם לא עומדים במסדר, בהמנון התנועה. היה מקרה שאחד מהחג"ס, שהיו איתו בעיות קודם לכן עם המרכזת, ישב וראה סרט בסניף בזמן שאנו ניקינו לפסח ולאחר מכן היינו אמורים ליסוע כל החג"ס לפתח תקווה-לבאולינג. המרכזת אמרה לו שהוא יכול להמשיך לראות אבל אם ישבו איתו גם אחרים לראות הוא יצתרך לכבות. ישבו איתו אחרים והוא לא כיבה. באה המרכזת וכיבתה. הוא קם מעוצבן ובכוונה/לא בכוונה נתן לה מכה עם מכסה שסוגר על הטלויזיה. הוא צרח עליה והיא ברחה החוצה ובכתה. היא קראה לכל המדריכים וכולם הצביעו שאותו אחד לא ייסע איתנו לפתח תקווה ולא יכנס שבועים לסניף. לאחר מכן התפתח ויכוח על מהות הסניף בין חלק מהמדריכים לבין החג"ס אם הסניף הוא יותר מועדון או מקום חינוכי. אפילו בהחלטה שהחבר לא יסע לפ"ת לא עמדנו. הוא לא נסע איתנו אבל הוא נסע במונית ושם פגשנו אותו. אין מה לדבר על זה שהוא לא יכנס שבועיים לסניף. מצטער על האורך אבל זה חשוב, כי אין לנו מושג מה אנחנו צריכים לעשות, ועכשיו צריכה להגיע מרכזת חדשה ואנחנו רוצים שהשנה יהיה שונה.

תשובה

ב"ה

שלומות,

אתם נמצאים בצומת חשובה ביותר בה עליכם לקבל החלטה על דמותו של הסניף. זו לא אחריותה של המרכזת. היא מתחלפת בכל שנה, למרות שבמהלכה היא משקיעה את נשמתה. הסניף - הוא שלכם, אתם גדלתם בו ואתם אחראים על המשך קיומו וביסוסו. לכן, אל לכם להניח לקבוצה של חברים ל ה ר ו ס את האוירה היחודית של הסניף. עליכם להיות מובילים את הקו הטוען שהסניף הוא מקום שצריכה להיות בו אוירה חינוכית. נכון, אנו גם נהנים וגם משחקים וגם יוצאים לטיולים, וגם.... אבל הסניף הוא מקום חינוכי ואסור לנו לתת לאיש להרוס את המרקם המיוחד הזה.
טוב עשתה המרכזת במה שהחליטה ביחס לאותו חניך, וטוב תעשו אתם אם תאכפו החלטות מעין אלה.

בהצלחה,

שי