חבר טוב שלי

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 09/06/02 15:57 כט בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב,

אודה לך אם תוכל ותקדיש מזמנך לענות לשאלתי.

חבר מאוד טוב שלי הוא דתל"ש. כבר קרה לי שהייתי אצלו בשבת והוא הציע לי קפה תוך כדי שהוא מרתיח מים חמים. איני יודעת מה עלי לעשות ואיך להגיב. האם עלי להעיר לו תוך ידיעה שהוא סתם יתעצבן וזה לא ישנה דבר או שעלי להתעלם.

בתודה מראש מיכל

תשובה

למיכל שלום,

אסור ליהודי לשתות מתבשיל שבושל בשבת בשוגג או במזיד. כמבואר בשו"ע ס' שיח' ס"א. על כן, ודאי שאל לך לשתות מהקפה אותו הוא מכין. יחד עם זאת נראה לי שהמצב בו את נמצאת ליד אדם שמכין קפה לך ולעצמו בשבת קודש, אינו בריא מכיון שהשהות ליד חילול שבת ולראות כיצד היא מחוללת ע"י אדם קרוב לך אינו מוסיף לבריאות וטהרת הנפש שלך ובמיוחד לאור העובדה שאינך יכולה להעיר דבר מכיון שזה ירגיז אותו.

לכן, עצתי לכם שתפגשו בימים או במקומות בהם לא יבואו לידי ביטוי הפערים הרוחניים הקיצוניים הללו.

בברכה, הרב דוד סתיו